Παρουσία Ελλήνων και Κυπρίων - οι Αιγυπτιακές Δυνάμεις Αεράμυνας εφαρμόζουν την «Ασπίδα του Ουρανού»

Το σύστημα αεράμυνας μέσου βεληνεκούς BUK-M2 των Αιγυπτιακών Δυνάμεων κατά την εκτόξευση ενός από τους πυραύλους του


Νοέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Ένας από τους σχηματισμούς των Αιγυπτιακών Δυνάμεων Αεράμυνας πραγματοποίησε την κοινή εκπαίδευση «Ασπίδα του Ουρανού» με τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου ως παρατηρητές, εκτός από τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από τη Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν.

Η άσκηση περιελάμβανε τακτική και τοπογραφική καθοδήγηση, παρουσίαση της τακτικής ιδέας της σκοποβολής και εφαρμογή σκοποβολής από τα προηγμένα συστήματα των Δυνάμεων Αεράμυνας, τα οποία αντανακλούσαν την έκταση του επαγγελματισμού που απολαμβάνουν οι Δυνάμεις Αεράμυνας, καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις για εκτέλεση όλων των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί με ικανότητα και αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας.

Η εκπαίδευση έρχεται ως επέκταση μιας σειράς κοινών ασκήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των ομολόγων τους από φιλικές και αδελφικές χώρες, οι οποίες έχουν ισχυρούς δεσμούς εταιρικής σχέσης και συνεργασίας σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr