Για πρώτη φορά.. Ελικόπτερα Super Cobra και Sea Hawk προσγειώθηκαν στο μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας


Νοέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε φωτογραφίες του πολυδύναμου αμφίβιου επιθετικού πλοίου TCG Anadolu.

Το υπουργείο ανακοίνωσε την επιτυχή προσγείωση των ελικοπτέρων «AH-1W Super Cobra» και «SH-70 Sea Hawk» επί του σκάφους για πρώτη φορά.

Ανέφερε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αυτές είναι φωτογραφίες για τις οποίες το έθνος μας θα είναι περήφανο».

Πρόσθεσε «ευχόμαστε ασφαλή ταξίδια και επιτυχημένες αποστολές για τα εναέρια οχήματα που θα εξυπηρετούν στο πλοίο».


Τον περασμένο μήνα, τα τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού πλοίου «Anadolu» φορτώθηκαν και εκφορτώθηκαν με επιτυχία, καθώς και το πρωτότυπο του τοπικά εξελιγμένου τανκ Altay.

Ο επικεφαλής της Προεδρίας των Τουρκικών Αμυντικών Βιομηχανιών, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι το ναυτικό ετοιμάζεται να παραλάβει το αμφίβιο επιθετικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων «TCG Anadolu» στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο “TGG Anadolu”, του οποίου η ναυπήγηση ξεκίνησε στις 17 Απριλίου 2016, έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε υπηρεσία στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το μήκος του «TGG Anadolu» είναι 231 μέτρα, το πλάτος του είναι 32 μέτρα και το βάρος του, με πλήρες φορτίο, είναι 27 χιλιάδες τόνοι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr