Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιό της


Νοέμβριος 12, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιο «πιθανών μέσων καταστροφής», αφού «όλα έχουν τον χρόνο τους».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram, σχολιάζοντας  τις «δύσκολες στρατιωτικές αποφάσεις» (προφανώς εννοεί την απόσυρση του ρωσικού στρατού από τη Χερσώνα).

 «Για λόγους προφανείς σε όλους τους λογικούς ανθρώπους, η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιο πιθανών μέσων καταστροφής της. Και δεν έπληξε καθόλου πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές. Και όχι μόνο από την εγγενή ανθρώπινη καλοσύνη μας. Υπάρχει χρόνος για όλα», είπε.

Τι είδους «πιθανά μέσα καταστροφής» εννοούσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν διευκρίνισε.

Ο Μεντβέντεφ γράφει επίσης ότι η Ρωσία προσπαθεί να σώσει τις ζωές των στρατιωτών και των πολιτών της όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Μόσχα που κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης προστατεύει τους πολίτες της και «επιστρέφει τα αρχικά ρωσικά εδάφη και όχι το αντίστροφο». «Και αυτή η επιστροφή θα συνεχιστεί», είπε.

Επιπλέον, τώρα «η Ρωσία είναι αυτή που σχηματίζει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων και όχι τα κράτη με τη Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο».

Επιπλέον, η Ρωσία «μάχεται μόνη της με το ΝΑΤΟ και τον δυτικό κόσμο», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στις 11 Νοεμβρίου, ο Μεντβέντεφ είπε επίσης ότι η έννοια της «εδαφικής κυριαρχίας» στη Ρωσία δεν έχει εξαφανιστεί πουθενά και πρόσθεσε ότι «όλα θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, στη Ρωσική Ομοσπονδία». Ταυτόχρονα, επίσης δεν ανέφερε άμεσα την Χερσώνα.

 

Στις 9 Νοεμβρίου, ο διοικητής της Κοινής Ομάδας Ρωσικών Δυνάμεων στην Ουκρανία, Σεργκέι Σουροβίκιν, και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσαν την έναρξη της μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού από τη Χερσώνα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Ο Σουροβίκιν χαρακτήρισε αυτή την απόφαση «δύσκολη», αλλά την εξήγησε με την επιθυμία να σώσει τις ζωές των στρατιωτών.

Στις 11 Νοεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την ολοκλήρωση της αποχώρησης των στρατευμάτων από την πόλη. Την ίδια μέρα, η Χερσώνα πέρασε υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόσυρση του ρωσικού στρατού από τη Χερσώνα, αλλά σημείωσε ότι, παρά την απόφαση αυτή, η περιοχή Χερσώνα παραμένει υποκείμενο της Ρωσίας. Την ίδια στιγμή, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να χαρακτηρίσει ταπεινωτική την απόσυρση στρατιωτών και εξοπλισμού, γράφει το διεθνές ρωσόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTVi

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr