Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ουκρανία για σφαγή αιχμάλωτων στρατιωτών


Νοέμβριος 18, 2022. Ελλάδα.

Με τίτλο «Το καθεστώς του Κιέβου έδειξε τον κτηνώδη χαρακτήρα του», ρωσικά δημοσιεύματα επικαλούνται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το οποίο παρουσίασε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός μάχεται κατά παράβαση όλων των διεθνών κανόνων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας οργάνωσαν σφαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου στο Makeevka (Makiivka) σε εδάφη του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με παρατηρητές, τέτοιες σφαγές δεν θα σταματήσουν όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από το καθεστώς του Κιέβου. Πώς μπορεί η Ρωσία να φέρει την αλήθεια για τα εγκλήματα της Ουκρανίας στη διεθνή κοινότητα; γράφει η Vzglyad.


Την Παρασκευή, το Υπουργείο Άμυνας έκανε επίσημη δήλωση σχετικά με τη σφαγή αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτών από τους Ουκρανούς.

 «Το δημοσιευμένο νέο βίντεο απόδειξη της σφαγής του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού σε άοπλους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου επιβεβαιώνει την άγρια ​​φύση του σημερινού καθεστώτος του Κιέβου με επικεφαλής τον Ζελένσκι και όσων τον προστατεύουν και τον υποστηρίζουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

 

«Η σκόπιμη και μεθοδική δολοφονία περισσότερων από δέκα αιχμάλωτων Ρώσων στρατιωτικών από τον ουκρανικό στρατό με άμεσους πυροβολισμούς στο κεφάλι δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως «τραγική εξαίρεση» στο πλαίσιο της υποτιθέμενης γενικής τήρησης των δικαιωμάτων των αιχμαλώτων πολέμου από το καθεστώς του Κιέβου»,ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται χαρακτηριστικά: η βάναυση δολοφονία Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου δεν είναι το πρώτο και όχι το μοναδικό έγκλημα πολέμου: «Αυτή είναι μια κοινή πρακτική στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, που υποστηρίζεται ενεργά από το καθεστώς του Κιέβου και δεν γίνεται αντιληπτή από το καθεστώς των Δυτικών προστατών τους. Αλλά ο Ζελένσκι και οι κολλητοί του θα πρέπει να απαντήσουν ενώπιον του δικαστηρίου της ιστορίας, προς τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας για όλους και για κάθε βασανισμένο και σκοτωμένο αιχμάλωτο».

 

Ένα βίντεο που δείχνει Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου να εκτελούνται από Ουκρανούς μαχητές στη Makiivka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR)  εμφανίστηκε  στο Διαδίκτυο στις 18 Νοεμβρίου. Πιθανώς, οι δήμιοι ήταν οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες Artur Bortnichuk και Nazar Mikhailovsky, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Υπουργείου Εσωτερικών στο Χάρκοβο, καθώς και κάποιος "Andryukha" (μπορεί να είναι ο Andrei Sokol), ο οποίος τραυματίστηκε από έναν από τους Ρώσους στρατιώτες, που ήταν η αιτία της σφαγής.

 


Σύμφωνα  με τους συντάκτες του καναλιού Rybar Telegram  , το βίντεο διαψεύδει την εκδοχή της ουκρανικής πλευράς ότι ο Ρώσος στρατός έπεσε θύματα επίθεσης με όλμους.

 

Ο επικεφαλής του γραφείου αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LPR) στη Μόσχα, Ροντιόν Μίροσνικ, χαρακτήρισε το βίντεο μια ακόμη απόδειξη ότι «η Ουκρανία παραβιάζει κακόβουλα όλους τους καθιερωμένους κανόνες πολέμου». «Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη και ούτε η τελευταία απόδειξη των εγκλημάτων του καθεστώτος του Κιέβου», είπε ο Μίροσνικ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Κίνας και των κρατών της Λατινικής Αμερικής, θα πρέπει να γνωρίζουν για τα εγκλήματα του ουκρανικού στρατού. «Είναι οι χώρες που έχουν υποκειμενικότητα στη διεθνή σκηνή», τονίζει ο συνομιλητής.

 

Ο Μίροσνικ τόνισε ότι δεν θα είναι δυνατό να φέρει την Ουκρανία σε διεθνή ευθύνη όσο οι Αμερικανοί κυβερνούν το καθεστώς του Κιέβου. Ωστόσο, πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να «φέρουμε την αλήθεια» για αυτά τα εγκλήματα, για τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πλατφόρμες BRICS και SCO. «Είναι απαραίτητο να εξετάζουμε κάθε κατάσταση με ανοιχτό μυαλό και να δίνουμε νομικούς ορισμούς για τις ενέργειες των εγκληματιών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και των Αγγλοσαξώνων», προέτρεψε ο Μίροσνικ.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr