Αλβανία: Ο Μπερίσα προειδοποιεί για διαμαρτυρία την ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στα Τίρανα


Νοέμβριος 18, 2022. Ελλάδα.

Μετά την αποχώρησή του από την ολομέλεια, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, δήλωσε από την αυλή του Κοινοβουλίου ότι ο λαός της αντιπολίτευσης θα έρθει «την καθορισμένη στιγμή στη Συνέλευση», για να δώσει ένα μήνυμα στη σοσιαλιστική πλειοψηφία. 

Ο Μπερίσα ανακοίνωσε διαμαρτυρία την ημέρα (6 Δεκεμβρίου) που θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι η Βουλή έχει μετατραπεί σε θεσμό όπου αποφασίζουν εγκληματικές ομάδες και ως εκ τούτου οι αντιπολιτευόμενοι θα πάνε στη Βουλή για να πουν τη γνώμη τους.

«Πρόκειται για το πιο δυσλειτουργικό κοινοβούλιο που γνώρισε η Αλβανία, πιο μονιστικό από το κοινοβούλιο του 1991, όπου γίνονται τα πάντα για να καταστείλουν τη φωνή της αντιπολίτευσης. Μας αναγκάζουν να βγούμε στην πλατφόρμα, μπράβο στο Facebook για να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες», είπε ο Μπερίσα σε δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή.

«Την καθορισμένη στιγμή θα έρθουν εδώ οι αντιπολιτευόμενοι να τους πουν δυο πράγματα. Ο κόσμος τα ξέρει αυτά. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να δώσουν ένα μήνυμα. Η διαμαρτυρία δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, θα αποφασιστεί εντός δύο ημερών. Εντός αυτού του έτους. Εδώ κατεβαίνει η Ευρώπη, η Ευρώπη πρέπει να δει τους ανθρώπους της. Δεν όρισα ημερομηνία, αλλά ο κόσμος της αντιπολίτευσης θα είναι σίγουρα εδώ. Αυτό δεν διακόπτεται πλέον», όπως είπε.

Shqiptarja, Alsat,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr