Σύλλογος Σλαβομακεδόνων καταγγέλλει τη Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Νοέμβριος 4, 2022. Ελλάδα.

Ο σλαβικός σύλλογος με την επωνυμία ««Μακεδονική Λέσχη για την Εθνοτική Ανοχή», που απαγορεύτηκε από τις βουλγαρικές δικαστικές αρχές, υπέβαλε καταγγελία κατά της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ), για παραβίαση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι. 

Ο σύλλογος αναμένει θετική έκθεση από την Επιτροπή για την υπόθεσή τους, μετά την οποία η επίσημη Σόφια, όπως λένε, θα αναγκαζόταν να πληρώσει βαριά πρόστιμα. 

Αυτή η ένωση, η οποία βρίσκεται πίσω από το άνοιγμα της λέσχης  «Νίκολα Βαπτσάροφ» στο Μπλαγκόεβγκραντ, δικαιώθηκε με  δικαστική απόφαση κατά της Βουλγαρίας στο Δικαστήριο του Στρασβούργου, αλλά τώρα τα μέλη της  έχουν προειδοποιήσει ότι θα αναζητήσουν δικαιοσύνη στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα, τα οποία πρέπει να πληρώσει το κράτος μέλος, αλλά ταυτόχρονα να υποβάλει νέα αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου το ίδιο το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα σε μια απόφαση, τα οποία συνιστούν οικονομική επιβάρυνση και αναγκάζοντας ουσιαστικά τη Βουλγαρία σε αυτή την κατάσταση να ενεργήσει σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο δικηγόρος της ένωσης,  Μπλαγκόγια Παντόφκσι.

Alsat.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr