Το Ισραήλ δοκίμασε επιτυχώς το σύστημα Iron Dome σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού


Νοέμβριος 17, 2022. Ελλάδα.

 Μια έκδοση του συστήματος αεράμυνας Iron Dome τοποθετημένη σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κηρύχθηκε επιχειρησιακή μετά από δοκιμή. 

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και το Πολεμικό Ναυτικό σε κοινό δελτίο τύπου, σύμφωνα με το οποίο η προηγμένη έκδοση του Iron Dome, C-Dome, υποβλήθηκε σε επιτυχή δοκιμή τον περασμένο μήνα στην κορβέτα κλάσης Sa' ar 6, Ins Oz, προσομοιώνοντας τις απειλές που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το σύστημα στην πλοήγηση. 

Οι κορβέτες κλάσης Sa'ar 6 έχουν την αποστολή να προστατεύουν τις πλατφόρμες αερίου στα ανοικτά του Ισραήλ, καθώς και τις θαλάσσιες λωρίδες.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, το σύστημα πραγματοποίησε με επιτυχία διαδικασίες ανίχνευσης και αναχαίτισης σε δύσκολα σενάρια, προσομοιώνοντας τα σενάρια απειλής.

 Οι δυνατότητες του «Naval Defense Dome» αποτελούν σημαντική προσθήκη στην αμυντική ικανότητα του ναυτικού στις πολλές αποστολές του, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων, των οικονομικών υδάτων και διατήρησης της θαλάσσιας υπεροχής του κράτους του Ισραήλ στην περιοχή.

«Αυτό το επίτευγμα οφείλεται σε μια κοινή τεχνολογική και μηχανική προσπάθεια του ναυτικού βραχίονα, της PAAT του Υπουργείου Άμυνας, του κύριου κατασκευαστή Rafael, της αεροδιαστημικής βιομηχανίας - του κατασκευαστή των ραντάρ και της Emprest, του κατασκευαστή του Shov», σημειώνει η Israel Defense.

 

Agenzia Nova, Israel Defense,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr