Ahaber: «Σκανδαλώδεις δηλώσεις του υποστηρικτή των Ελλήνων γερουσιαστή των ΗΠΑ Μπομπ Μενέτεζ προς την Τουρκία»


Νοέμβριος 17, 2022. Ελλάδα.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, γνωστός για την επιθετική του στάση απέναντι στην Τουρκία, χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά εξωφρενικές εκφράσεις. Με στόχο τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για τα F-16 με τις ΗΠΑ, ο υποστηρικτής της Ελλάδας γερουσιαστής, είπε ότι η Τουρκία ήταν μια επιθετική χώρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία περιελάμβανε και αναφορές για την Κύπρο.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος είχε αντιταχθεί στο παρελθόν στις πωλήσεις αμερικανικών F-16 στην Τουρκία και επαναλάμβανε με κάθε ευκαιρία ότι ήταν συμβαλλόμενο μέρος στην ελληνοτουρκική ένταση με τη διοίκηση της Αθήνας, πρόσθεσε μια νέα στις προκλήσεις του.

«Δεν θα εγκρίνω την πώληση F-16»


Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ορισμένα πολιτικά πρόσωπα αύξησαν τις αντιτουρκικές πρωτοβουλίες τους. 

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Ελληνοαμερικανό πολιτικό Κρις Πάππας, ο οποίος επανεξελέγη στις ενδιάμεσες εκλογές, έγραψε μια πολύ σκληρή επιστολή για την Τουρκία για να αποτρέψει την πώληση των F-16. Στην επιστολή που υπέγραψε ο Πάππας και πάνω από 20 ονόματα, έγινε αίτημα και αναφέρθηκαν οι λόγοι να μην πουληθούν F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος παρακολούθησε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν και Κύπριοι, επανέλαβε παρόμοιες εκκλήσεις. 

Ο Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, είπε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να βάλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στα χέρια του Προέδρου Ερντογάν. «Δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός αεροσκάφους F-16 στην Τουρκία», είπε, «αν δεν εγκαταλείψει την επιθετικότητα σε ολόκληρη την περιοχή».

Να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες από την Κύπρο


Ο Μενέντεζ αναφέρθηκε άμεσα στο Κυπριακό και είπε ότι όλοι οι Τούρκοι στρατιώτες πρέπει να φύγουν από την Κύπρο.

 «Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτής του Κυπριακού προβλήματος. Όπως γνωρίζετε, είμαι πλήρως αφοσιωμένος στην εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου». 

Ο Μενέντεθ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ήρε το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο πριν από λίγο καιρό και είπε: «Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη, αλλά έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε».

Ο Μενέντεζ πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει τίποτα που οι Κύπριοι, οι Νιου Τζέρσεϊ και όλοι οι Αμερικανοί  να μην μπορούν να κάνουν όταν ενωθούν. Ας φροντίσουμε να φύγουν όλοι οι Τούρκοι στρατιώτες στο νησί της Κύπρου», είπε χαρακτηριστικά.

ahaber.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr