Αναλύσεις-Συμφωνίες

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Τρένο με αμμωνία από τη Βουλγαρία εκτροχιάστηκε στο Πίροτ, δεκάδες νοσηλεύονται – υπάρχει νεκρός


Φωτό από τη διαρροή αμμωνίας που διαχύθηκε από το εκτροχιασμένο φορτηγό τρένο. 

Δεκέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και δεκάδες δηλητηριάστηκαν όταν ένα τρένο που μετέφερε αμμωνία και άλλες τοξικές ουσίες από τη Βουλγαρία εκτροχιάστηκε και χύθηκε το φορτίο του κοντά στο Πίροτ στη νοτιοανατολική Σερβία. 

Το τρένο που μετέφερε τοξικά υλικά φορτώθηκε στη Βουλγαρία - στο Devnya. Το τρένο έφερε 20 βαγόνια.

Λόγω μειωμένης ορατότητας στον κοντινό αυτοκινητόδρομο προς Βουλγαρία, σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα. Η αστυνομία έχει κλείσει τον αυτοκινητόδρομο.

«Επτά άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Νις (την πλησιέστερη μεγάλη πόλη)», δήλωσε ο Βλάνταν Βάσιτς, δήμαρχος της πόλης Πίροτ. Ανέφερε 51 δηλητηριασμένους.Ένας από αυτούς που εισήχθησαν επειγόντως στο νοσοκομείο του Πίροτ πέθανε. 

Το τρένο εκτροχιάστηκε το βράδυ. Υπάρχει «διαρροή αμμωνίας και απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας αερίου στην ατμόσφαιρα», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην πληγείσα περιοχή της πόλης Πίροτ των 60.000 κατοίκων και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Αμέσως μετά το δυστύχημα έσπευσαν στο σημείο 27 πυροσβέστες με 10 πυροσβεστικά οχήματα. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία σε αυτή τη γραμμή έχει διακοπεί. Λόγω κακής ορατότητας, η κυκλοφορία μεταξύ Πίροτ και Μπέλα Παλάνκα στον κεντρικό δρόμο έχει διακοπεί. Η εναλλακτική διαδρομή είναι μέσω του χωριού Πόνορ.Η εταιρεία «Serbia Cargo» ανέφερε ότι πρόκειται για εμπορευματική αμαξοστοιχία που κινείται καθημερινά στο τμήμα Νις-Ντιμιτρόβγκραντ και μεταφέρει πρώτες ύλες από τη Βουλγαρία στο Πράχοβο και το Σαμπάτς.

Ο ιδιοκτήτης της διαδικτυακής πύλης Pirot plus,  Νέμαντ Παούνοβιτς, είπε στο σερβικό H1 νωρίτερα ότι στην έκταση 30 χιλιομέτρων από το Μπέλα Παλάνκα έως το Πίροτ, μπορεί να γίνει αισθητή μια έντονη μυρωδιά αμμωνίας και η ορατότητα είναι πολύ κακή.

24chasa.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr