Οι Ρώσοι προπαγανδιστές άρχισαν να μιλάνε για διχοτόμηση της Πολωνίας


Δεκέμβριος 31, 2022. Ελλάδα.

 

Στη ρωσική τηλεόραση, άρχισαν να μιλούν για τη «διαίρεση της Πολωνίας», θυμίζοντας την ιστορία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. 

Στον αέρα, του προγράμματος 60 Λεπτών, ένας από τους προσκεκλημένους ειδικούς άρχισε να υποστηρίζει τη διαίρεση της Πολωνίας.

«Όλο και περισσό
τερο τίθεται το ζήτημα της τέταρτης διαίρεσης της Πολωνίας….  Της αξίζει. Αφενός αξίζει ο διχασμός. Από την άλλη, σε ένα διαφορετικό σενάριο, μπορούμε να συνδυάσουμε - να δώσουμε λίγο, και να πάρουμε όλα τα άλλα. Αυτό που τους έδωσε ο Στάλιν είναι η Ανατολική Πρωσία», λέει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας.

Ο παρουσιαστής Γιεβγκένι Ποπόφ αναγκάστηκε να διορθώσει τον καλεσμένο του. 

Κατέστησε σαφές ότι το να μιλάμε για διχοτόμηση της Πολωνίας είναι γελοίο τη στιγμή που ο ρωσικός στρατός εισβάλλει σε ουκρανικούς οικισμούς εδώ και μήνες και δεν μπορεί να τους καταλάβει. 

«Ας πάρουμε πρώτα το Σλοβιάνσκ (στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας) και μετά θα διευθετήσουμε τα ευρωπαϊκά εδάφη», απάντησε ο Ποπόφ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr