Σκόπια: Συνάντηση Ελληνίδας πρέσβειρας, Αντιπροέδρου κυβέρνησης- εύσημα για το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα


Δεκέμβριος 7, 2022. Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, συντονισμό με τις οικονομικές υπηρεσίες και τις επενδύσεις, Φατμίρ Μπιτίτσι, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Σοφία Φιλιππίδου, την οποία την καλωσόρισε στο χώρα και ευχήθηκε επιτυχία στη νέα της θητεία.

Χαιρέτισε το άνοιγμα του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας

Στην αρχή της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπιτίτσι χαιρέτισε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να ανοίξει το 'Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα', τονίζοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας που ήδη αποφέρουν σημαντικά οφέλη και στις δύο χώρες.

 Η πρέσβειρα Φιλιππίδου εξέφρασε την ετοιμότητα για ακόμη πιο ισχυρή συνεργασία και εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Στη συνάντηση, όπως σημειώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπιτίτσι και η Πρέσβειρα Φιλιππίδου μίλησαν για τις κοινές επενδύσεις των δύο χωρών στην ενέργεια και τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, που έχουν μεγάλη σημασία για τη Βόρεια Μακεδονία και ολόκληρη την περιοχή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr