Σκόπια: Αίτημα στο ΝΑΤΟ για Κέντρο Κυβερνοασφάλειας



Δεκέμβριος 7, 2022. Ελλάδα.


Σκόπια/Βρυξέλλες.

 

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Ανώτατη Διοίκηση των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την Ευρώπη στο Μονς του Βελγίου, όπου είχε συνάντηση με τον Ανώτατο Διοικητή των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, Στρατηγό  Κρίστοφερ Κάβολι.

Κατά τη συνάντηση με τον Κάβολι συζήτησαν το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία και η μη στρατιωτική βοήθεια που παρέχει η Συμμαχία στις ουκρανικές δυνάμεις, όπως π.χ.και για τη συμβολή που παρέχει η Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της στην Ουκρανία με στόχο τον τερματισμό της στρατιωτικής επίθεσης, την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και εδραίωση της ειρήνης.

Οι εκτιμήσεις ανώτερων εκπροσώπων του ΝΑΤΟ είναι ότι δεν αναμένονται αλλαγές στη γραμμή των πολεμικών επιχειρήσεων κατά τη χειμερινή περίοδο, αλλά και ότι η μη στρατιωτική υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί όσο το Κίεβο τη χρειάζεται. 

Στη συνομιλία  Πενταρόφσκι και Κάβολι, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής σημασίας, καθώς και η κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο, όπου η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει στην αποστολή της KFOR υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ με ένα απόσπασμα 65 στρατιωτών.

Στη συνάντηση, ο Πενταρόφσκι ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ανοίξει Κέντρο Κυβερνοασφάλειας στα Σκόπια, μετά τις συχνές επιθέσεις χάκερ που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και οι γείτονές της, ιδιαίτερα η Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr