Η Ουκρανία πήρε το πράσινο φως για επιθέσεις με drones εντός της Ρωσίας

φωτό:The Times

Δεκέμβριος 10, 2022. Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ έδωσαν αθόρυβα την άδεια στην Ουκρανία να εξαπολύσει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εναντίον στόχων εντός της ρωσικής επικράτειας, ανέφεραν την Παρασκευή οι Times, επικαλούμενοι πηγές.

Το δημοσίευμα (The Times- απαιτείται συνδρομή), επικαλούμενο μια αμερικανική αμυντική πηγή που πήρε συνέντευξη η εφημερίδα, ανέφερε ότι το Πεντάγωνο τώρα «δεν λέει στο Κίεβο «Μην χτυπάτε τους Ρώσους [στη Ρωσία ή την Κριμαία]».

«Δεν μπορούμε να τους πούμε τι να κάνουν. Εναπόκειται σε αυτούς πώς θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον απαιτεί μόνο από το Κίεβο να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο και τις Συμβάσεις της Γενεύης όταν χρησιμοποιεί όπλα που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, το Πεντάγωνο έχει αναθεωρήσει την αξιολόγηση απειλών σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ιδιαίτερα εάν ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με όπλα θα μπορούσε να προκαλέσει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, αναφέρει η έκθεση.

Την Τρίτη, μετά την επίθεση, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ισχυρίστηκε ότι η Ουάσιγκτον «ούτε ενθάρρυνε ούτε επέτρεψε στους Ουκρανούς να επιτεθούν στο εσωτερικό της Ρωσίας».

Η έκθεση έρχεται αφού ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα υποστήριξε την Πέμπτη ότι ενώ η Ουάσιγκτον και το Κίεβο συμφωνούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα χρησιμοποιήσουν όπλα που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ για να επιτεθούν στο μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού εδάφους, αυτό δεν ισχύει για την Κριμαία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr