Επέστρεψαν στην Ουκρανία 20 χιλιάδες στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν στην Ευρώπη


Ιανουάριος 2, 2023. Ελλάδα.

Πάνω από 20 χιλιάδες στρατιώτες της Ουκρανίας που εκπαιδεύτηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και εστάλησαν στο μέτωπο.

Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ταξίαρχος Ολέξιι Γκρόμοφ στην Ukrinform.

«Η εκπαίδευση του προσωπικού και γενικών στρατιωτικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποιείται στο έδαφος της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, καθώς και από αμερικανικές δυνάμεις στη Γερμανία. Το 2022, τα αρχηγεία ταξιαρχίας εκπαιδεύτηκαν στο έδαφος των χωρών -εταίρων, καθώς και μονάδες σε επίπεδα τάγματος, εταιρείας, συστοιχίας πυροβολικού και συστοιχίας αεράμυνας. Επιπλέον, εξειδικεύονται με ξένα μοντέλα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, τα οποία λαμβάνονται ως μέρος της τεχνικής βοήθειας. Σχεδόν 10.000 εκπαιδεύτηκαν σε 17 χώρες κατά τη διάρκεια του έτους», ενημέρωσε ο Γκρόμοφ.

 

Σημείωσε επίσης ότι με τη βοήθεια εταίρων πραγματοποιείται επαγγελματική εκπαίδευση «στενών» ειδικών - σκαπανέων, ιατρών, πυροβολητών αεροπορίας και πυροβολικού, δυτών, αξιωματικών πληροφοριών, υπαξιωματικών και άλλων ειδικών. Πάνω από 10.000 άτομα εκπαιδεύτηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια του έτους.

 

Επιπλέον, Ουκρανοί πυροβολητές ολοκλήρωσαν επιτυχώς ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Γερμανία για να διασφαλίσουν την αποτελεσματική πολεμική χρήση των όπλων που παρέχονται ως μέρος της διεθνούς βοήθειας από χώρες εταίρους.

Σε μόλις ένα χρόνο, χάρη στις χώρες εταίρους, περισσότεροι από 20.000 στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί, τόνισε, επίσης, ο Γκρόμοφ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr