Αναμένεται αύξηση 64% των παράνομων μεταναστών σε σύγκριση με το 2022


Ιανουάριος 13, 2023. Ελλάδα.

 Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022 θα αυξηθεί κατά 64 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει η Rudaw Network.

 Τουλάχιστον 330.000 μετανάστες θα εισέλθουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Υπηρεσία Προστασίας των Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex). 

 H Frontex αναφέρει ότι «αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υψηλών αριθμών αφίξεων παράνομων μεταναστών».

 Σύροι, Αφγανοί και Τυνήσιοι θα αποτελούν το 47% του συνολικού αριθμού μεταναστών που εισέρχονται στις 27 χώρες.

 Μετά το ξέσπασμα του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, πολλοί άνθρωποι από το Δυτικό Κουρδιστάν και άλλες περιοχές της Συρίας μετακινήθηκαν στην Ευρώπη. Οι πολιτικές και στρατιωτικές συγκρούσεις συνεχίζονται.

 Η Frontex αναφέρει ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών από τη Συρία στην Ευρώπη θα φτάσει τις 94.000.

 Σύμφωνα με το πρακτορείο, το 45 τοις εκατό των μεταναστών ακολούθησε τη διαδρομή της δυτικής Βαλτικής. Η διαδρομή της Μεσογείου, σύμφωνα με τον οργανισμό της ΕΕ, ήταν η δεύτερη πιο πολυσύχναστη οδός μετανάστευσης, με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να μετανάστευσαν μόνο το 2022, σημειώνοντας αύξηση 50 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

 Η Frontex λέει ότι οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το ένα δέκατο των μεταναστών και τα παιδιά αποτελούν το 9 τοις εκατό του συνόλου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr