Σύρος στρατηγός και δύο αξιωματικοί σκοτώθηκαν από τουρκικό βομβαρδισμό

«3 Σύροι αξιωματικοί σκοτώθηκαν από τουρκικούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια του Αφρίν»

Ιανουάριος 13, 2023. Ελλάδα.

Τα κοινωνικά δίκτυα στη Συρία απέτισαν, σήμερα, φόρο τιμής σε 3 αξιωματικούς της μεραρχίας «Φρουρά της Δημοκρατίας» που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα τουρκικής βόμβας που στόχευε στις θέσεις τους στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στα δίκτυα, ο διοικητής της 135ης Ταξιαρχίας στη Μεραρχία Φρουράς της Δημοκρατίας, Αμάρ Τζουντάτ Τσουρί, και οι λοχαγοί Αμάρ Μοχάνα και Τζιτ Γόσεν, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς τουρκικού πυροβολικού που επιτέθηκαν στο χωριό Mayasa, νοτιοδυτικά της πόλη του Αφρίν.

 Αναφέρθηκε επίσης ότι τραυματίστηκαν αρκετοί στρατιώτες και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης Νόμπλε (ο αριθμός δεν διευκρινίστηκε).


Σύμφωνα με τα διαδικτυακά μοιρολόγια, ο υποστράτηγος Αμάρ Τσουρί κατάγεται από το χωριό Μουντάρ, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Ταρτούς.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι νεκροί βρίσκονταν σε στρατιωτική περιπολία στην περιοχή όταν έγιναν στόχος πυροβολικού του τουρκικού στρατού στις 10:30 π.μ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από  τις συριακές αρχές  ή  τις τουρκικές αρχές  σχετικά με τον βομβαρδισμό.

Αυτή η επίθεση έρχεται σε μια στιγμή που επιταχύνονται τα τουρκικά βήματα για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Συρία και γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Συρίας στην πρωτεύουσα Άγκυρα τον Φεβρουάριο, γράφει η αραβική «Μέση Ανατολή».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr