Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέταξαν την ‘Ομάδα Βάγκνερ’ στον κατάλογο των εγκληματικών οργανώσεων


Ιανουάριος 27, 2023. Ελλάδα.

Την Πέμπτη, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον χαρακτηρισμό της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας «Βάγκνερ» ως «διεθνική εγκληματική οργάνωση», ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έθεσε περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε 531 Ρώσους στρατιωτικούς, επιβάλλοντας, επίσης, κυρώσεις σε άτομα «που συνδέονται με την Βάγκνερ σε διεθνείς επιχειρήσεις».

 Η αιτιολογία των κυρώσεων σε άτομα που συνδέονται με την ομάδα, αναφέρεται ως  προς τους «αυξανόμενους ρόλους» της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η απόφαση σημαίνει δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Wagner στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτροπή Αμερικανών ιδιωτών και εταιρειών από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα με την οργάνωση.


Τον περασμένο μήνα, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η ομάδα Βάγκνερ έλαβε ένα φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα για να βοηθήσει τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, ως «ένδειξη του διευρυνόμενου ρόλου της ομάδας στον πόλεμο».

Στις 21 Ιανουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσαν μια φωτογραφία με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου 2022, όπως είπαν ότι ήταν ένα ρωσικό τρένο που ταξίδευε μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας, το οποίο μετέφερε ένα φορτίο όπλων για την ομάδα «Βάγκνερ».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr