Βουλγαρία: Ο πρόεδρος παραδίδει τη δεύτερη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης


Ιανουάριος 3, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, θα παραδώσει, σήμερα, τη δεύτερη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη δεύτερη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα της 48ης Εθνοσυνέλευσης - αυτή του «Συνεχίζουμε την αλλαγή».

 Η εντολή θα παραδοθεί στον υποψήφιο πρωθυπουργό του κόμματος «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» - Ακαδημαϊκό Νικολάι Ντένκοφ. 

Αυτό γίνεται σχεδόν 4 μήνες μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 2 Οκτωβρίου 2022.

 Σύμφωνα με Bgnes, στις 14 Δεκεμβρίου 2022, οι εκπρόσωποι του λαού δεν ενέκριναν την υποψηφιότητα για πρωθυπουργό του συνδυασμού «GERB-SDS» καθ. Νικολάι Γκαμπρόβσκι, ο οποίος έλαβε την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. 

113 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», ενώ «κατά» ήταν 125.

Υποστήριξη για την υποψηφιότητα του καθ. Γκαμπρόβσκι για πρωθυπουργό με την πρώτη εντολή του GERB-SDS προήλθε μετά από απόφαση των δύο κομμάτων, καθώς και του δεξιού κόμματος «Βουλγαρική Έγερση», αλλά οι ψήφοι των βουλευτών αυτών των κομμάτων δεν έδωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία. 

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, όταν ο υποψήφιος πρωθυπουργός δεν εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση, δεν ψηφίζονται οι επόμενες δύο αποφάσεις για τη δομή και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr