Σε αλβανική πόλη: Πορεία κατά της μετανάστευσης των νέων


Ιανουάριος 15, 2023. Ελλάδα.

Πορεία διαμαρτυρίας για τη μάστιγα της μετανάστευσης των νέων διοργάνωσαν εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων.

Η διαμαρτυρία έγινε στους δρόμους του Ελμπασάν στην οποία συμμετείχαν κληρικοί των θρησκευτικών κοινοτήτων. Σύμφωνα με αυτούς, οι Αλβανοί ξενιτεύονται από βιοποριστική ανάγκη και έλλειψη ασφάλειας για το μέλλον.

Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της ‘πορείας ειρήνης’ της πόλης.

« Κανείς δεν φεύγει από τη χώρα του πρόθυμα. Μόνο η ανάγκη κάνει έναν άνθρωπο να αφήνει πίσω του αγαπημένα πρόσωπα, αναμνήσεις και όλα όσα μεγάλωσε. Τους λείπει η ασφάλεια και γι' αυτό πρέπει να βρούμε δύναμη μέσα μας και να πιστέψουμε ότι η χώρα μας μπορεί να οικοδομηθεί», τόνισε ο Μητροπολίτης Ελμπασάν, Σπάτι και Λιμπραζδί, Μονσινιόρ Αντόνι.

Στη συνέχεια ζήτησε προβληματισμό και δημιουργία οράματος για να μείνουν οι Αλβανοί στη γη τους.

«Η σημερινή πορεία είναι μια προσπάθεια να προβληματιστούμε όλοι μαζί, ξεκινώντας από εμάς τους θρησκευτικούς ηγέτες, από εσάς ως πιστούς και φυσικά από ολόκληρη την κοινωνία. Στις γραφές λέγεται ότι ένας λαός που δεν έχει όραμα πεθαίνει ή χάνεται. Για το λόγο αυτό, η προσευχή μας είναι να οικοδομήσουμε ένα όραμα για το μέλλον της Αλβανίας », είπε, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο συντονιστής του Κέντρου Διαθρησκευτικής Συνεργασίας, Σοκόλ Λουλγκιουράι, τόνισε την ανάγκη κατάρτισης εθνικής στρατηγικής.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr