Σκόπια: Ο πρόεδρος Πενταρόφσκι έδωσε Λίστα 14 Βουλγάρων για Απαγόρευση Εισόδου στη χώρα


Φεβρουάριος 2, 2023. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο Πρόεδρος  Στέβο Πενταρόφσκι, υπέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών λίστα με 14 άτομα, στα οποία θα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος στη Βόρειο Μακεδονία από τη Βουλγαρία στις 4 Φεβρουαρίου,  όπως δημοσιεύει η  Telma TV.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ως προληπτικό μέτρο να αποτραπεί η είσοδος Βούλγαρων πολιτών που σκοπεύουν να προκαλέσουν την ημέρα του εορτασμού της 151ης επετείου από τη γέννηση του Γκότσε Ντέλτσεφ.

Ταυτόχρονα, ελήφθη απάντηση από τη Βουλγαρία ότι οι βουλγαρικές αρχές θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η είσοδος προσκεκλημένων που σκοπεύουν να κάνουν προβοκάτσια, ενώ προσφέρθηκε και βοήθεια εάν το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Ακόμη και σήμερα, αστυνομικοί με στολές και πολιτικά έχουν αναπτυχθεί γύρω από την εκκλησία «Αγ. Spas» για εξασφάλιση χώρου και πρόσβασης στον τάφο του επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ από πιθανές καταστάσεις επεισοδίων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr