Η Νορβηγία ματαίωσε κάψιμο του Κορανίου, έπειτα από προειδοποίηση της Τουρκίας


Φεβρουάριος 2, 2023. Ελλάδα.

Ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών όταν πληροφορήθηκε ότι στη Νορβηγία θα πραγματοποιούνταν μια επίθεση κατά του Κορανίου.

 «Αναμένουμε ότι η πράξη της καύσης του Κορανίου δεν θα επιτραπεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Αφού πληροφορήθηκε ότι θα γίνει επίθεση κατά του ιερού μας βιβλίου, του Κορανίου, στη Νορβηγία αύριο (3 Φεβρουαρίου), ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο μας πριν από λίγη ώρα. Τονίστηκε ότι καταδικάζουμε την προσέγγιση να μην αποτρέψει την προκλητική ενέργεια με τον πιο έντονο τρόπο και ότι αυτή η στάση (σημ. το να δώσει άδεια για αυτήν την εκδήλωση) είναι απαράδεκτη και αναμένουμε να μην επιτραπεί αυτή η ενέργεια. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε προηγουμένως προσκαλέσει τους πρεσβευτές της Σουηδίας και της Ολλανδίας να συναντηθούν στην Άγκυρα λόγω της καύσης του Κορανίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Νορβηγίας απέσυρε την άδειά της για την συγκέντρωση των ατόμων που σχεδίαζαν να κάψουν δημόσια το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων.

t24.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr