Γκρούεφσκι – ένας μικρός Μιλόσεβιτς



Σεπτέμβριος 22, 2012.

Σκόπια.

Τα αλβανικά πολιτικά κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης έχουν καταφέρει να παρομοιάσουν τον πρωθυπουργό  Νίκολα Γκρούεφσκι με τον πρώην Σέρβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.


Οι φημολογίες για μια τέτοια σύγκριση είναι πολύ εμφανής και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι ο Γκρούεφσκι θεωρείται ένας «μικρός Μιλόσεβιτς».

Το μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών- DPA, Orhan Ibrahimi, ονομάζει ως νέο-φασίστα τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, συγκρίνοντας τις απόψεις  του με τις πολιτικές του πρώην Σέρβου ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ο ηγέτης του DPA, Μεντούχ Τάτσι εδώ και καιρό σχετικά με τις δολοφονίες στο Σμίλκοβτσι και τις συλλήψεις Αλβανών, είχε δηλώσει ότι ο Γκρούεφσκι κάνει συλλήψεις όπως επί εποχής Μιλόσεβιτς.

Τα αλβανικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας- DR, συγκρίνει την κυβέρνηση Γκρούεφσκι με εκείνη του πρώην δικτάτορα της Σερβίας. Σύμφωνα με  την DR ο πρωθυπουργός δεν έχει μόνο εθνικιστικές απόψεις αλλά και προσβλητικές προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr