Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

“Με την πίεση των ΗΠΑ θα επιλυθεί η διαφορά Σκοπίων-Ελλάδας»Σλαβόφιλος αμερικανός αναλυτής πιστεύει ότι με την οικονομική πίεση οι ΗΠΑ θα κάμψουν την ελληνική αντίσταση για το όνομα των Σκοπίων

Σεπτέμβριος 22, 2012.

Σύμφωνα με τον αναλυτή των ΗΠΑ, Δανιήλ Σέρβερ- Daniel Serwer η ελληνο-σκοπιανή διαφορά θα μπορούσε να επιλυθεί πριν από την επικείμενη Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με αμερικανική πίεση.


«Οι Έλληνες  έχουν καλή διπλωματία, ισχυρό λόμπι  στην Ουάσιγκτον και οι Αμερικανοί  δεν έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής καμία προθυμία να συμμετάσχουν έντονα στο ζήτημα αυτό.

Αν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η διαφορά με τα Σκόπια, αποτελεί απόλυτη προυπόθεση για την περαιτέρω υποστήριξη των ΗΠΑ στα οικονομικά θέματα της Ελλάδας, τότε θα έχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ακολουθούν αυτό το ‘στόρι’. Μπορεί να έχουν τους δικούς τους λόγους που δεν το πράττουν, είπε Σέρβερ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr