Αντάρτες του PKK έριξαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος;




Σεπτέμβριος 21, 2012.

Μετά το περιστατικό της Συρίας, που κατέρριψε ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος, έρχονται τώρα πληροφορίες οι οποίες μιλούν, μυστηριωδώς, για την πτώση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV- τύπου Predator, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet που επικαλείται  μια αναφορά του Κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων ANF, ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο καταρρίφθηκε από αντάρτες του PKK στην περιοχή της Τουρκίας, κοντά στο Χακκάρι.

Μάλιστα, στην κουρδική ιστοσελίδα καταχωρήθηκαν και τέσσερις φωτογραφίες του καταρριφθέντος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας MQ-1 (Predator) και τα συντρίμμια του αεροσκάφους βιντεοσκοπήθηκαν και ανεβάστηκαν στο YouTube.

Η αναφορά λέει ότι η κατάρριψη έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Ουλούντερε.

Οι Αμερικανοί σιωπούν

Η τουρκική εφημερίδα για το θέμα, απευθύνθηκε τόσο στον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, στο Πεντάγωνο, όσο και στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, αλλά και στη βάση του Incirlik, όπου σταθμεύουν τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη.

Ωστόσο, απάντηση δεν ελήφθη για το ζήτημα αυτό.

Το Πεντάγωνο παρέμεινε σιωπηλό. Κατόπιν, σε επίσημη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι θα μελετήσει  να δει κατά πόσο είναι αληθές το συμβάν.

Στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ από το 2007 κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και τη Τουρκίας σταθμεύει η 414 αμερικανική εξερευνητική αποστολή, η οποία τροφοδοτεί με πληροφορίες  τον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα, πάντως, με ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου, τον Νεβάντα Ομάχα, στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ από το τέλος του περασμένου έτους υπάρχουν τέσσερα UAV τα οποία κάνουν εναέριες αποστολές και συλλέγουν πληροφορίες.

Καμία, ωστόσο, απάντηση δεν δόθηκε για την κατάρριψη του τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους από το PKK.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr