Τούρκοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε Γερμανούς στρατιώτες



Ιανουάριος 23, 2013.

Αλεξανδρέττα.

Την έκπληξή του εξέφρασε το Βερολίνο από την επίθεση μιας ομάδας  Τούρκων διαδηλωτών κατά Γερμανών στρατιωτών στην πόλη Αλεξανδρέττα-Iskenderun της Τουρκίας, οι οποίοι εστάλησαν για την εγκατάσταση των  αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot στην περιοχή.


Η Γερμανία επέστησε την προσοχή στην τουρκική κυβέρνηση για την απρόσκοπτη  διασφάλιση  των στρατιωτών της οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία μετά από απόφαση του ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Stefan Paris, δήλωσε ότι περιμένει από τις τουρκικές αρχές «να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Γερμανών στρατιωτών, και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά βίας κατά των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων της στην Τουρκία» πρόσθεσε ακόμη ότι «οι Γερμανοί στρατιώτες σέβονται πλήρως την ελευθερία της έκφρασης των Τούρκων πολιτών, αλλά, όταν αυτή εκφράζεται με βίαιο τρόπο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε Γερμανούς στρατιώτες μέσα στην πόλη της Αλεξανδρέττας. Δεν τραυματίστηκε κανείς, ωστόσο συνελήφθησαν 40 Τούρκοι διαδηλωτές, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr