Απειλή Τσεχίας για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ


Ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Nechas  έστειλε σήμερα έντονη διαμαρτυρία στην κυβέρνηση των Τιράνων

Ιανουάριος 23, 2013.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Nechas (φωτό) έστειλε σήμερα έντονη διαμαρτυρία στην κυβέρνηση των Τιράνων για την ανάκληση της άδειας  της τσεχικής εταιρείας ενέργειας CEZ, η οποία δραστηριοποιείται με τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Αλβανία.


Ο Nechas απείλησε ότι η Δημοκρατία της Τσεχίας θα αντιταχθεί στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του σερβικού πρακτορείου Τανγιουγκ.

Η τσέχικη εταιρεία με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της στην Αλβανία θα αντιμετωπίσει απώλειες 200 εκατομμυρίων ευρώ και ως εκ τούτου υπάρχει το ενδεχόμενο η υπόθεση να καταλήξει ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων.

Η Αλβανική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, πρόσφατα,  αποφάσισε την ανάκληση της άδειας της γνωστής εταιρείας ενέργειας της Τσεχίας με τη δικαιολογία ότι «η συμφωνία δεν συνάδει  με την πολιτική της κυβέρνηση της Αλβανίας», γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr