Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το παρ’ ολίγον ολίσθημα του Τσίπρα...Ιανουάριος 24, 2013.

«...πήγε να αποκαλέσει τα Σκόπια ως Μακε...»

Σκόπια.

Ο Αλέξης Τσίπρας , ο ηγέτης της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε χλευαστικά στην ερώτηση για την κατάσταση των ‘Σλαβομακεδόνων’ και των άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα.


Ο Τσίπρας μιλώντας στην Ουάσιγκτον για τις πιέσεις για μια λύση στο ζήτημα  της ονομασίας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από το μικροσκοπικό κράτος των Σκοπίων, το οποίο κατηγόρησε για την μη επίλυση της διαφοράς.

Στην ερώτηση του Σκοπιανού ανταποκριτή πως δικαιολογείται η ελληνική πολιτική να παρεμβαίνει στα δικαιώματα των Σλάβων και των άλλων εθνοτήτων στην Ελλάδα, των Τούρκων ή των Τσαμουριωτών-Αλβανών, ο Τσίπρας προσποιήθηκε ότι δεν ήξερε ότι υπάρχουν Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων Dnevnik.

Ο Τσίπρας κατηγόρησε τις ‘εθνικιστικές εφευρέσεις’ αλλά...

«Φυσικά το κόμμα μας  δεν είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας λύσης με γεωγραφική αναφορά του ονόματος, αλλά την ίδια στιγμή είναι το πρόβλημα αν κάποιος από τη Μακε..., την πΓΔΜ ή την Ελλάδα προωθεί διαφορές εθνικιστικές και εφευρέσεις» ( σκοπιανό κείμενο: ако некој во Маке.., во ФИРОМ или во Грција- αν  κάποιος από τη Μακε..., την FYROM ή την Ελλάδα- αναφέρει το δημοσίευμα τονίζοντας το λάθος του Τσίπρα για Μακε... FYROM )

Παρά το γεγονός ότι σε μία ομιλία  μιάμισης ώρας στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, ο Τσίπρας μίλησε για τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα και έθεσε το ΣΥΡΙΖΑ ως διάδοχο της ελληνικής αριστεράς εκείνης της περιόδου, απέφυγε να απαντήσει στο ζήτημα της συμμετοχής των Σλάβων  σε αυτόν τον αγώνα, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr