Κανάλ 5: Ο Μανώλης Γλέζος θέλει τα Σκόπια να ονομασθούν Βαρντάρσκα



Φεβρουάριος 13, 2013.

«Ο ελληνικός τρόπος σκέψης:  Από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τη «Μακεδονία του Βαρδάρη», τώρα η «Μακεδονία» [τα Σκόπια] χωρίς όνομα!», σημειώνει  στη διαδικτυακή του έκδοση το Κανάλ 5.

Ο ένας λέει για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ο άλλος για το Βαρδάρη και ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ για σύνθετη ονομασία. Από ότι φαίνεται  η ελληνική αντιπολίτευση δεν φαίνεται να έχει κοινή γραμμή στο ελληνο-σκοπιανό πρόβλημα.


Ο Νάσος Θεοδωρίδης που απομακρύνθηκε από την Επιτροπή του Κόμματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, υποστηρίζει το συνταγματικό όνομα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε αρκετές φορές ότι πρόκειται για μια σύνθετη ονομασία, το ίδιο είχε επισημανθεί σε συνέντευξή του πέρσι στο Κανάλ 5.

Τη λύση της «Δημοκρατίας του Βαρδάρη» προτείνει ο Μανώλης Γλέζος,  Έλληνας ήρωας που το 1941 κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη και τώρα είναι μέλος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Ο Μανώλης Γλέζος λέει για Βαρντάρσκα. Προτείνει αυτό το όνομα, όπως ήταν στην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία» σημειώνεται στην εφημερίδα ‘Παρασκήνιο’ σε ερώτηση που θα ζητούσαν την άποψη του.

Ο Γλέζος είναι από την άκρα αριστερά, ο Καμμένος από τα δεξιά, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δέχονται το όνομά μας, ούτε τον όρο Μακεδονία.

Ο ηγέτης των Ανεξάρτητων Ελλήνων συμφωνεί με την Χρυσή Αυγή, όσον αφορά τη διαμάχη για το όνομα, όπως αποδείχθηκε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Η τύχη της Θεσσαλονίκης, είναι η τύχη της Μακεδονίας, από εδώ άρχισε η απελευθέρωση της πατρίδας μας. Από εδώ, οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι Μακεδόνες, είναι εκείνοι που ξεκίνησαν τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Αυτά τα χώματα δεν ανέχονται ούτε τυράννους, ούτε κατακτητές, ούτε εξυπηρετούν κανένα Επίτροπο», είπε ο Πάνος Καμμένος Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Καμμένος κατά την επίσκεψή του στο ‘βόρειο τμήμα της Ελλάδας’, επανέλαβε ότι προέβη σε επτά κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την αποδοχή του όρου Μακεδονία ως όνομα της χώρας μας, αλλά δεν έλαβε απάντηση στο κοινοβούλιο, σημειώνει το Κανάλ 5.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr