Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η Ελλάδα μέσα στα δέκα κράτη που μισούν τις ΗΠΑΜάρτιος 18, 2013.

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Meridian International Center and Gallup, σύμφωνα με το πρόγραμμα  Αmerikan Global Leadership, ρωτήθηκαν πολίτες σε 130 κράτη σε διάφορα μέρη του κόσμου για το πώς βλέπουν τους Αμερικάνους και την ηγεσία αυτής της χώρας.


Σε επτά χώρες, οι περισσότεροι πολίτες, πάνω από το 60 τοις εκατό του πληθυσμού τους, δεν συμπαθούν την ηγεσία των ΗΠΑ, ενώ στο Πακιστάν ο αριθμός αυτός  ανήλθε στο 80 τοις εκατό.

Με βάση την έρευνα αυτήν  η πύλη 24/7 Wall St. έχει δημοσιεύσει μία λίστα με δέκα κράτη στα οποία οι κάτοικοί, ως επί το πλείστον, μισούν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνονται κράτη της Μέσης Ανατολής, όπου οι ΗΠΑ έχουν σήμερα πολιτική και στρατιωτική παρουσία, αναφέρει η αλβανική ηλεκτρονική πύλη Telgrafi.

Δύο τελευταίες χώρες στον κατάλογο, είναι η Ελλάδα στην ένατη θέση και τη Σερβία στη δέκατη.

Όπως αναφέρει η πύλη: «Οι Σέρβοι είναι εναντιωμένοι επειδή οι ΗΠΑ ήταν από τις πρώτες χώρες που υποστήριξαν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου».

Τα δέκα κράτη που μισούν πιο πολύ  τις ΗΠΑ:

1. 1. Pakistani Πακιστάν
2. 2. Palestina Παλαιστίνη
3. 3. Algjeria Αλγερία
4. 4. Libani Λίβανος
5. 5. Egjipti Αίγυπτος
6. 6. Irani Ιράν
7. 7. Iraku Ιράκ
8. 8. Jemeni Υεμένη
9. 9. Greqia Ελλάδα
10. 10. Serbia Σερβία


(Για την Ελλάδα δεν αναφέρεται κάποιος λόγος)

--

(INA)


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr