«Ο Σαμαράς κατηγορείται ότι θέλει να πουλήσει εργοστάσιο σε σκοπιανή εταιρεία»Δημοσίευμα σκοπιανής εφημερίδας

Σεπτέμβριος 13, 2013.

«Οι εργαζόμενοι της ελληνικής στρατιωτικής βιομηχανίας «ΛΑΡΚΟ» κατηγορούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θέλει να πωλήσει τον εθνικό θησαυρό  σε εταιρεία των Σκοπίων», γράφει η νοτιοσλαβική εφημερίδα και συνεχίζει:


Το συνδικάτο της εταιρείας «ΛΑΡΚΟ» που επεξεργάζεται  τον νικέλιο και με το οποίο μαζί με άλλες δύο εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας κατασκευάζουν όπλα και οι οποίες έκλεισαν κατόπιν αιτήματος της τρόικας, λόγω της αξίωσης της  για την αναποτελεσματικότητα τους, ισχυρίζονται ότι  ο Σαμαράς θα πουλήσει την εταιρεία νικελίου έναντι 16 δις ευρώ σε εταιρεία των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, ο μόνος υποψήφιος για να αγοράσει την εταιρεία προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί είναι μία σκοπιανή εταιρεία.

Η «ΛΑΡΚΟ» βρισκόταν σε δύσκολη θέση, δεδομένου ότι πριν από μία εβδομάδα η τρόικα, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσουν τις τρεις εταιρείες της στρατιωτικής βιομηχανίας, διότι ήταν ελλειμματικές.

Η «ΛΑΡΚΟ» θεωρείται η καλύτερη από τις τρεις εταιρείες και η κυβέρνηση σκοπεύει να την ιδιωτικοποιήσει αντί να την κλείσει. Ομάδα επενδυτών, η «Κούνικ», η οποία ανήκει στην «Fen Industries»,  έχει δείξει ενδιαφέρον για την ελληνική εταιρεία.

«Πως είναι δυνατόν να πάει ο Σαμαράς τις επόμενες ημέρες να διαπραγματευθεί για το όνομα της FYROM, όταν ετοιμάζεται να πουλήσει τον εθνικό πλούτο της χώρας σε Σκοπιανούς», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου της «ΛΑΡΚΟ», Ανδρέας Κορέτζελος στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πώληση της εταιρείας αποσκοπεί στην  απόκτηση χρημάτων χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσει κανείς για την εκποίηση του εθνικού θησαυρού της Ελλάδας.

«Ως μόνη λύση στο πρόβλημα παρουσιάζεται η εταιρεία των Σκοπίων της οποίας  ο ιδιοκτήτης  έχει έδρα στο Ισραήλ και ήταν πρώην μάνατζερ της «ΛΑΡΚΟ» σε θέση-κλειδί» κατήγγειλε ο Κορέτζελος, σύμφωνα με την Ούτρινσκι Βέσνικ.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr