Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο NATO




Νοέμβριος 23, 2014.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, δεν βλέπει την Ουκρανία ως μελλοντικό μέλος του ΝΑΤΟ.


«Επαναλαμβάνω αυτό που είπα πριν από λίγους μήνες, ότι βλέπω μια εταιρική σχέση μεταξύ της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, αλλά όχι ένταξη», δήλωσε ο Στάινμαγιερ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel,  ο Frank-Walter Steinmeier δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε τη δυνατότητα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 «Δεν έχει νόημα να κάνουμε εικασίες, σήμερα, για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα είναι απαραίτητο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Μετά από 20 χρόνια από την ανεξαρτησία του πληθυσμού της Ουκρανίας, έχουν κερδίσει να ξεπεράσουν τη διαφθορά», δήλωσε ο Στάινμαγιερ.

Εξέφρασε, επίσης, ανησυχίες, σχετικά με τις προθέσεις της Μόσχας στην Ανατολική Ουκρανία.

«Η Ρωσία λέει ότι δεν θέλει να καταστρέψει την ενότητα της Ουκρανίας, αλλά η πραγματικότητα δείχνει κάτι άλλο», είπε ο υπουργός.

Συγχρόνως, ο Γερμανός πολιτικός, προειδοποίησε τους ηγέτες της Δύσης για την «σκληρότητα» που δείχνουν στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr