Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ιράκ: «Οι ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν χάος στη χώρα με το ‘Ισλαμικό κράτος’»
Φεβρουάριος 26, 2015.

Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του ιρακινού κοινοβουλίου έχει πρόσβαση σε υλικό το οποίο αναφέρεται στις καταρρίψεις των δύο  βρετανικών αεροσκαφών που  μετέφεραν όπλα  τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’.


 Αυτό  δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής, Χακέμ αλ Ζαμέλι, στην αραβική γλώσσα αναφερόμενος  στο Κέντρο του Ανώτατου Ισλαμικού Συμβουλίου του Ιράκ.

Το περιστατικό έχει αναφερθεί από ξένα και εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά αποσιωπήθηκε από τα κύρια μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Ο Χακέμ αλ Ζαμέλι, ανώτερος ιρακινός βουλευτής, πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση στη Βαγδάτη, λαμβάνει καθημερινά αναφορές από τις δυνάμεις ασφαλείας στην επαρχία αλ Ανμπάρ, όπου έγιναν οι ρίψεις πολεμικού υλικού στους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’.

Επεσήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και τόνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να προωθήσουν το χάος στο Ιράκ και το κάνουν αυτό με την υποστήριξη του ισλαμικού κράτους.

Επίσης πολλοί άλλοι βουλευτές του ιρακινού κοινοβουλίου έχουν διαμαρτυρηθεί για την εξέλιξη αυτή.

«Έχουμε ανακαλύψει όπλα που στάλθηκαν στους τρομοκράτες είναι κατασκευασμένα στις ΗΠΑ, σε ευρωπαϊκές χώρες και στο Ισραήλ, στις περιοχές που έχουμε απελευθερώσει από τους τρομοκράτες», δήλωσε στην ιστοσελίδα ‘Αλ Αχέντ’ ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου στην αλ Ανμπάρ, Χαλάφ Ταρμούζ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πετούν όπλα στο ισλαμικό κράτος  και διατείνονται ότι δεν γνωρίζουν τις θέσεις των τρομοκρατών προσπαθώντας να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα με τους ισχυρισμούς τους», είπε ο ίδιος.

Μάλιστα, το Δεκέμβριο, τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι και άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ είχαν ρίξει οπλισμό σε περιοχές που κυριαρχούσαν οι τρομοκράτες και αυτό έγινε για δεύτερη φορά.

Επιπλέον μια άλλη παρτίδα όπλων τον Οκτώβριο είχαν ριχθεί με αλεξίπτωτα στους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους, στην περιοχή της πόλης Κομπάνι στη Συρία.

Από το Νοέμβριο του περασμένου έτους οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ έχουν καταγράψει περιστατικά παροχής όπλων από τους Αμερικανούς στο ‘ισλαμικό κράτος’.

«Οι ιρακινές πηγές πληροφοριών έχουν επαναλάβει ότι στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ έχουν ρίξει πολλά φορτία βοήθειας στους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ προκειμένου να κατορθώσουν να αντισταθούν στον ιρακινό στρατό και τις ένοπλες λαϊκές δυνάμεις», αναφέρει έκθεση της Βαγδάτης.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ στέλνουν αυτά  τα  όπλα σε εκείνους που συνεργάζονται με το Πεντάγωνο και αυτό δείχνει ότι οι Αμερικανοί παίζουν έναν ρόλο στον εξοπλισμό των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’.

Σύμφωνα με το Infowars.com,  μια μεγάλη ποσότητα όπλων των ΗΠΑ έχει αποσταλεί στο ‘ισλαμικό κράτος’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr