Αίγυπτος: Επίθεση στο ιταλικό προξενείο στο Κάιρο- ένας νεκρός



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 11, 2015.

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από το ιταλικό προξενείο στο Κάιρο  σκοτώνοντας έναν Αιγύπτιο αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους εννέα ανθρώπους.


Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Ιμπραήμ Μαχλιάμπ έδωσε εντολή άμεσης αποκατάστασης του ιταλικού προξενείου  στο Κάιρο, το οποίο καταστράφηκε μερικώς με την επίθεση αυτοκτονίας το Σάββατο το πρωί.

Εκρηκτικά εξερράγησαν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το προξενείο. Λόγω του ωστικού κύματος επλήγη η πρόσοψη του ιταλικού προξενείου και έσπασαν γυάλινα παράθυρα  στην κοντινή περιοχή ενώ καταστράφηκε και το δίκτυο παροχής ύδρευσης, δημιουργώντας πλημμύρες στους γύρω δρόμους.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι το προξενείο θα αποκατασταθεί από την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου  Εξωτερικών Μπαντρ Αμπντελάτι, πρόσθεσε ότι σύντομα ο Ιταλός υπουργός  Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κάιρο να συζητήσουν θέματα διμερών σχέσεων και μια σειρά διεθνών θεμάτων καθώς και της τρομοκρατίας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ηγεσία της ριζοσπαστικής ομάδας του «ισλαμικού κράτους».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ