Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Μυστικές υπηρεσίες Γαλλίας: Αλλάζει ο χάρτης στη Μέση Ανατολή
Οκτώβριος 28, 2015.

Ο διευθύνων τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, Μπέρναντ Μπαγιολέτ, δήλωσε ότι η σύγκρουση στη Συρία και το Ιράκ, προμηνύει μια αλλαγή στο χάρτη της περιοχής και ως εκ τουτου η γνωστή Μέση Ανατολή έχει τελειώσει και δεν θα επιστρέψει ποτέ, όπως σημειώνει η αραβική  ‘Σκάι Νιουζ’.


Ο Μπαγιολέτ έκανε αυτήν την απαισιόδοξη διαπίστωση κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης για τις μυστικές υπηρεσίες που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, στην οποία παρέστησαν ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζον Μπρένναν.


Σύμφωνα με τον Μπαγιολέτ, ο οποίος είναι επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης της  Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE),  είπε ότι «η Μέση Ανατολή που ξέρουμε, αμφιβάλλω εάν θα υπάρξει, οι αλλαγές θα επηρεάσουν τη Συρία και το Ιράκ».

Τις απόψεις τις δικαιολόγησε  λέγοντας «η Συρία είναι διαιρεμένη όσον αφορά το έδαφος, η ίδια ελέγχει μόνο το ένα τρίτο της χώρας, η βόρεια περιοχή ελέγχεται από τους Κούρδους και οι κεντρικές περιοχές από τους ισλαμιστές του ISIS.Το ίδιο ισχύει και με το Ιράκ».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η περιοχή  θα σταθεροποιηθεί μετά από σημαντικές αλλαγές «και δεν θα ομοιάζει με την περιοχή που γνωρίζαμε», όπως είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

3 σχόλια:

Yannis54 είπε...

Δεν ειναι κοινοτυπια αυτο που ειπε ο μεσιέ, Γιωργο;

mikres-ekdoseis είπε...

Επιβεβαιώνει, πιστεύω, το σχεδιασμό των δυτικών χωρών για διάλυση της Συρίας και ότι συναινεί στην εδώ και χρόνια απόφαση των ΗΠΑ για το θέμα, ενώ παλαιότερα αντιδρούσε γιατί η Συρία θεωρούνταν δημιούργημα της Γαλλίας.

Yannis54 είπε...

καλα... σε τρελλοκομειο ειμαστε.. τι απαντνση να δωσουμε !!
Ευτυχως δεν εγινα διπλωματης !!... θα ημουνα ανεργος και στην φυλακη, η κατω απο τα ραδικια !!
χεχε