Συρία: Οι YPG λένε ότι πέρασαν την ‘κόκκινη γραμμή’ που έθεσε η Τουρκία




Φεβρουάριος 3, 2016.


Οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων της Συρίας (YPG) ανακοίνωσαν ότι έχουν επεκταθεί προς τα δυτικά από τον ποταμό Ευφράτη στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού κράτους.



Ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) Σερβάν Ντερβές, επέκρινε τις επαναλαμβανόμενες  τουρκικές απειλές ότι θα συντρίψουν  το SDF και YPG, εάν διασχίσουν  την τουρκική ‘κόκκινη γραμμή’ στον αγώνα τους κατά του ISIS, που εξακολουθεί να κατέχει την περιοχή μιας λωρίδας πλάτους 60 χιλιομέτρων στην βορειοδυτική συνοριακή περιοχή δυτικά του Ευφράτη στη Συρία, επισημαίνοντας ότι , ήδη, βρίσκονται δυτικά του ποταμού αυτού.


Σημειώνεται ότι το SDF αποτελείται από διάφορα φυλετικά στοιχεία μη κουρδικά, ενώ το YPG εξακολουθεί να είναι η κύρια ραχοκοκαλιά της ομάδας.


«Όποιος δεν πιστεύει να έρθει εδώ και να δει» έγραψε η τουρκική εβδομαδιαία «Aksiyon», σύμφωνα με την ‘Todays Zaman.


«Η Τουρκία βοηθά  το Ισλαμικό κράτος», συνέχισε, « Η Τουρκία  διασχίζει  τα σύνορα της Συρίας και φθάνει μέχρι την Γιαράμπλους και επιτρέπει στο Ισλαμικό κράτος να αναπνεύσει».


Όποιος βοηθά τους τρομοκράτες είναι τρομοκράτης για εμάς και εμείς θα τους πολεμήσουμε» είπε σε μια σαφή πρόκληση προς την Άγκυρα. «Με την κίνησή μας μέσα στη δυτική περιοχή του Ευφράτη έχουμε συμπιέσει το Ισλαμικό κράτος», είπε ο Σερβάν Ντερβές, όπως γράφει η κουρδική Rudaw.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ