Σμήνος από Βουλγάρες κλέφτρες ρήμαξε το Βελιγράδι




Το δημοσίευμα του ‘Infoplus’ αναφέρεται σε επιδρομές από Βουλγάρες κλέφτρες στην πρωτεύουσα της Σερβίας


Μάιος 31, 2016.



Κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες η αστυνομία του Βελιγραδίου  έχει συλλάβει δεκάδες Βουλγάρες για κλοπές σε τσάντες στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας.




Καλοντυμένες Βουλγάρες βγαίνουν από τα μοντέρνα καφέ και μετακινούνται  μέσα στο εμπορικό κέντρο, περιηγούνται στις βιτρίνες των καταστημάτων. Αλλά, δεν φαίνεται να σκέφτονται μόνο τις μπουτίκ και τα καταστήματα. Στην πραγματικότητα  κρυφοκοιτάζουν τις τσάντες των περαστικών. Η προσοχή τους εστιάζεται στους επισκέπτες των εμπορικών κέντρων και στους δυνητικούς αγοραστές και γρήγορα γίνονται στόχοι τους- να τους αποσπάσουν το πορτοφόλι, να βάλουν το χέρι στη τσάντα,  να αρπάξουν τα χρήματα.



Σύμφωνα με την αστυνομία του Βελιγραδίου μόνο για κλοπές τσέπης, έχουν συλληφθεί μια ντουζίνα Βουλγάρες. Ο αυξημένος αριθμός των ‘κλεφτρών γειτόνων’ δεν είναι κάτι το νέο.



Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους ασχολούνται με αυτό το είδος του ‘τουρισμού’ στο Βελιγράδι.


«Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Σερβία είναι κοντά και μπορούν εύκολα να εισέλθουν στη χώρα και ο δεύτερος γιατί εάν συλληφθούν δεν τιμωρούνται αυστηρά. Συνήθως αναβάλλεται η ποινική δίωξη, που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να καταβληθεί ένα ποσό χρημάτων, εάν παραδεχθεί η κλέφτρα την ενοχή της. Είναι, επίσης, δυνατόν να απελαθεί από τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να πληρώσει πρόστιμο», εξήγησε ο Αλεξαντάρ Μίτροβιτς, επικεφαλής της καταστολής των κλεπτών τσέπης.



«Οι ομάδες αυτές λειτουργούν με δύο ή τρία άτομα. Είναι κορίτσια και γυναίκες που ζουν στη Βουλγαρία, στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Συνήθως έρχονται στο Βελιγράδι συνοδευόμενες από τους συζύγους τους. Ενώ αυτές βγαίνουν για ‘παγάνα’ στους δρόμους, οι σύζυγοι κάθονται στα καφέ.

Οι άνδρες δεν είναι κλέφτες-τσέπης, μόνο παρακολουθούν τι γίνεται με τις συζύγους τους», διευκρίνισε ο Μίτροβιτς και πρόσθεσε ότι σε πολλές περιπτώσεις ‘τα κορίτσια κλεφτρόνια αγοράζονται για τη δουλειά με 5.000 ευρώ την περίοδο’.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ