SDSM: Η Μακεδονία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα



Ιούλιος 14, 2018. 22:48

Βουλγαρικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το κυβερνών κόμμα στη ‘Μακεδονία’, το SDSM,  ανακοίνωσε ότι  με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σχετικά με τη μακρόχρονη διαφωνία με την Ελλάδα, η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα προστατεύονται μία για πάντα.



Ενώ, όπως είναι γνωστό η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα γιατί τη θεωρεί ως διάλεκτο της βουλγαρικής, το SDSM πιστεύει ότι η μακεδονική γλώσσα γίνεται μία από τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μετέδωσε στα Σκόπια ο τηλεοπτικός σταθμός Α1ΟΝ.


«Εντασσόμαστε  στο ΝΑΤΟ με την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η Συμφωνία για το όνομα είναι μια πατριωτική πράξη που ενισχύει και εγγυάται, επιτέλους,  την ταυτότητα της Μακεδονίας.


Μετά από χρόνια απομόνωσης και ανασφάλειας οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ τον Ιούνιο του 2019,  η Μακεδονία θα γίνει μέρος της ευρωατλαντικής οικογένειας», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του SDSM.


Η Βουλγαρία, εκτός από τη μακεδονική γλώσσα δεν αναγνωρίζει και εθνική μακεδονική ταυτότητα , θεωρώντας τους Σλάβους των Σκοπίων ως Βουλγάρους της Μακεδονίας.


(Στοιχεία από focus-news.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr