Σκόπια: Ποιος φταίει για την κατάσταση στο στρατό;



Αύγουστος 20, 2018. 23:27

Σκόπια.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί το υπουργείο Άμυνας ότι θα διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ για διαφήμιση,  τη στιγμή που ο στρατός βρίσκεται στην πιο δύσκολη κατάσταση από την ίδρυση του.


Οι στρατιώτες σε 30 πόλεις της χώρας επί τρεις εβδομάδες δεν έχουν πληρωθεί για τις μετακινήσεις τους, εργάζονται με παλιές στολές και υπάρχει έλλειψη τροφίμων.



Είναι κρίμα να διατεθεί  ένα  εκατομμύριο ευρώ για ένα δημοψήφισμα,αφήνοντας περισσότερους από 8.000 στρατιώτες  χωρίς στολές και αρβύλες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το VMRO-DPMNE.


 Η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα παραδέχεται ότι ο στρατός δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά επισημαίνει ότι κατά τα τελευταία δέκα χρόνια έχει παραμεληθεί. 

Αρνήθηκε, ωστόσο,  ότι οι στρατιώτες μένουν χωρίς μέσα για τη μετακίνησή τους  και δήλωσε ότι οι μισθοί καταβάλλονται κανονικά και η επιπλέον εργασία,  δεν τους παρέχεται  αντί για πληρωμή ημέρες άδειας, αλλά πληρώνονται κανονικά υπερωρίες.


Η Ανεξάρτητη Ένωση των επαγγελματιών στρατιωτών, πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε ότι οι αποζημιώσεις για τις μετακινήσεις τους δεν είναι ικανοποιητικές και ότι ορισμένοι από τους στρατιώτες πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της μετακίνησής τους. Η ποιότητα του φαγητού είναι αμφισβητήσιμη και καταγγέλλουν ότι τα θεσμικά όργανα που προΐστανται δεν ανταποκρίνονται στις παρεμβάσεις τους, αναφέρει το συνδικάτο.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr