Σκόπια: Επίσκεψη Διοικητή Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης





Φεβρουάριος 1, 2019. 19:37

Σκόπια.

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Αντιστράτηγος Κρίστοφερ Καβόλι, επισκέφθηκε για πρώτη φορά επίσημα τα Σκόπια και έγινε δεκτός στο υπουργείο Άμυνας και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, όπου συναντήθηκε με την υπουργό Ραντμίλα Σεκερίνσκα και τον γενικό διοικητή του στρατού Βάσκο Γκιρτσινόφσκι.

Οι συναντήσεις  του Αμερικανού αξιωματικού έγιναν παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, Τζες Μπέιλι.


Στο Γενικό Επιτελείο  συζητήθηκε η αμοιβαία συνεργασία και η συμμετοχή της χώρας σε μελλοντικές αποστολές και στην παρουσία της στη Αμερικανική Διοίκηση στην Ευρώπη.


 Ο Κρίστοφερ Καβόλι συναντήθηκε επίσης με το κύριο προσωπικό του Στρατού, ενημερώθηκε για τη συνεχιζόμενη διαδικασία του μετασχηματισμού του και τον σχεδιασμό του εξοπλισμού του καθώς και λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στρατιωτών στην κοινή εκπαίδευση για το 2019.


Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τονίσθηκε ότι φέτος 1000 μέλη του Στρατού θα συμμετάσχουν σε 10 διεθνείς ασκήσεις που διοργανώνονται από την αμερικανική δύναμη στην Ευρώπη. 

Επισημάνθηκε, επίσης,   η συμμετοχή στρατιωτών από τα  Σκόπια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Sabre Junction» στη Γερμανία.


zhurnal.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr