Al Arab: Φόβοι για άλλη μια νέα γενοκτονία από την Άγκυρα



Οκτώβριος 11, 2019. 22:11

Οι δυτικές καταδίκες δεν φαίνονται επαρκείς για να αποτρέψουν τα σχέδια του προέδρου  της Τουρκιας, Ρ.Τ. Ερντογάν και να αναστείλει την εισβολή  του τουρκικού στρατού ανατολικά του Ευφράτη, αν δεν συνδυαστούν με ενέργειες, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές που θεωρούν την διεθνή παρέμβαση ανεπαρκή στον φόβο μια γενοκτονίας των Κούρδων της Συρίας, γράφει η Αλ Αράμπ.



Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προβαίνουν σε έντονες συγκρούσεις εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων και των φιλοτουρκικών φατριών στη βορειοανατολική Συρία, σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν την επίθεση που ξεκίνησε η Άγκυρα για να αναγκάσει να φύγουν από την περιοχή δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι.


Καθώς συνεχίζονται οι αραβικές και οι δυτικές καταδίκες, οι οποίες, λένε οι αναλυτές, δεν έχουν πραγματικό αντίκτυπο εάν δεν συνδυαστούν με ενέργειες για την αποτροπή της τουρκικής εισβολής, η οποία απειλεί μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή και μια άλλη γενοκτονία κατά της κουρδικής συνιστώσας.


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να ηρεμήσουν την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία «προτού φθάσουμε στο απροχώρητο», προειδοποιώντας ότι η τουρκική εισβολή κινδυνεύει να έχει σοβαρές συνέπειες για την Άγκυρα.


Πολλοί πιστεύουν ότι ο Τραμπ εμπορεύεται την κατάσταση σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει την κριτική που έλαβε, ακόμη και από τους στενότερους συμμάχους του, οι οποίοι  θεωρούν ως προδοσία τη στάση του,  εναντίον των Κούρδων, που έχουν κάνει τόσο μεγάλο αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.


Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι εκκλήσεις των ΗΠΑ για ηρεμία δεν έχουν καμία απήχηση στην τουρκική επικράτεια, αφού η τουρκική ηγεσία αισθάνεται την αδυναμία της αμερικανικής στάσης,  εξαιτίας των διαφωνιών στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο πλαίσιο των συμμάχων.


Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ραμί Αμπντούλ Ραχμάν μίλησε για βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των πλευρών που εστιάστηκαν σε πολλά μέτωπα στη συνοριακή γραμμή από το Ρας αλ Άιν (Χασάκα) μέχρι το Τελ Αμπιάντ (Ράκα)  σε συνδυασμό με βαρύ πυροβολικό και σποραδικές τουρκικές επιδρομές.


Το Παρατηρητήριο κατέγραψε δεκάδες δολοφονίες αμάχων καθώς και δεκάδων τραυματισμένων.
Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας μπαίνουν σε ένα νέο φόρο αίματος.


alarab.co.uk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr