Μυστική γέφυρα για τουρκική στρατιωτική βοήθεια στην Τρίπολη



Μάιος 28, 2020. 22:32

Η «Eurasia Daily» αναμένει ότι οι μάχες στο σκηνικό της Λιβύης θα ενταθούν μετά το τέλος του Ραμαζανιού, αφού τα τουρκικά μεταγωγικά αεροπλάνα πετούν στη Λιβύη με ένα είδος εμπιστευτικού τρόπου.



Το δημοσίευμα  αναφέρει ότι η Τουρκία έχει δημιουργήσει γέφυρα πραγματοποιώντας μυστικές αποστολές στη Λιβύη, επικαλούμενο τη «Ρωσία Σήμερα»/ RT, ότι η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις τουρκικών στρατιωτιωτικών αεροσκαφών C-130 Hercules.


Το ρωσικό δημοσίευμα επισημαίνει:


«Αυτός ο πόλεμος έχει το δικό του γεωοικονομικό πλαίσιο, υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα των περιφερειακών δυνάμεων. Οι εταιρείες πετρελαίου και οι κρατικοί υποστηρικτές τους βλέπουν τεράστιες δυνατότητες στους ανεκμετάλλευτους φυσικούς πόρους της Λιβύης».


Η Τουρκία προσβλέπει σε αυτήν τη δυνατότητα, η οποία με την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.


 Μεταφέρει με τα αεροσκάφη αυτά στρατιωτικό εξοπλισμό και μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη και ότι προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, που έχει καταστεί κέντρο παραλαβής των αποστολών όπλων από την Τουρκία. Μάλιστα, ο σύμμαχος της Τουρκίας στη Λιβύη, το Κατάρ,  έχει αποστείλει για τον ίδιο λόγο ένα αεροσκάφος Q-17 Globemaster III.


Επιπρόσθετα, ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Γιούρι Λιαμίν επιβεβαίωσε ότι τα μεταφορικά αεροπλάνα πέταξαν με απενεργοποιημένους τους πομπούς και δέκτες για να μην γίνουν αντιληπτά και ότι η Τουρκία έχει τοποθετήσει στο αεροδρόμιο της Μισράτα το αντιαεροπορικό σύστημα MIM-23.


Ο ίδιος αναφέρει ότι τα δύο κινεζικά Wing Loong II Drones που ανήκουν στον Εθνικό Στρατός της Λιβύης, καταρρίφθηκαν με τη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων και της τουρκικής αεροπορικής άμυνας.

Συνέχισε:

«Επιπλέον, υπό την επίβλεψη των Τούρκων εμπειρογνωμόνων, κοντά σε πολυκατοικίες κατασκευάστηκε διάδρομος για τα τουρκικά αεροσκάφη Bayraktar TB2, μια επικίνδυνη αντίθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ θλιβερές συνέπειες, όταν οι δυνάμεις του Χαφτάρ προσπαθήσουν να καταστρέψουν αυτόν τον διάδρομο, θα χτυπηθούν πολυκατοικίες».




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr