Μεγάλες απώλειες του Αζερμπαϊτζάν σε επίθεση εναντίον της Αρμενίας



Ιούλιος 22, 2020. 23:16

Η αποτυχημένη προσπάθεια του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσει μια επίθεση μεγάλης κλίμακας στην Αρμενία στέφθηκε με μεγάλες απώλειες.



Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μια απροσδόκητη προσπάθεια του στρατού του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες για τις ένοπλες δυνάμεις αυτής της χώρας. 


Οι πληροφορίες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, μπορεί να αφορά την απώλεια δέκα θωρακισμένων οχημάτων, αρκετών αεροσκαφών και αρκετών δεκάδων στρατιωτών.


«Σήμερα στις 22:30 προς την κατεύθυνση της θέσης του  Ανβάχ [Anvakh], οι εχθρικές ειδικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια άλλη επίθεση. Μονάδες των Αρμενίων Ένοπλων Δυνάμεων απέρριψαν την επίθεση του εχθρού, προκαλώντας σημαντικές απώλειες σε αυτόν », ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.


Εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αρχικά αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά με αυτό το θέμα, ωστόσο, αργότερα το υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας αρνήθηκε εντελώς τις απώλειες.


«Δεν υπήρχε νέα επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση από την πλευρά μας. Αντίθετα, η ηρεμία παραμένει στο τμήμα των κρατικών συνόρων, δεν έχουμε απώλειες », αναφέρθηκε.


Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε επίσης την απώλεια αρκετών δεξαμενών, αν και υπάρχουν άμεσα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr