Η Αρμενία θέλει «να κόψει το λαιμό της Τουρκίας», λέει Τούρκος βουλευτής


Σεπτέμβριος 29, 2020. 22:25

 

Για τη σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ο βουλευτής Σαμίλ  Αϊρίμ που εκλέγεται με το κυβερνών  AK Parti στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε τη δική του διάσταση σε αυτήν.

Δήλωσε ότι οι Αρμένιοι «θέλουν να κόψουν το λαιμό της Τουρκίας».


Διευκρινίζοντας τη φράση αυτή ο Αϊρίμ  ισχυρίστηκε ότι η επίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν έγινε με σκοπιμότητα γιατί στην περιοχή αυτή υπάρχει ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι για την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο από εκεί διέρχεται ο αγωγός  Μπακού-Τυφλίδας-  Σεϊχάν, ο αγωγός Μπακού- Τιφλίδας- Καρς, ο αγωγός TANAP και η σιδηροδρομική γραμμή Μπακού – Τιφλίδας- Καρς. Αυτό το μέρος θέλουν να καταλάβουν για «να κόψουν το λαιμό της Τουρκίας», όπως είπε.

«Από την αρχή η Τουρκία για το Καραμπάχ ελπίζει μια ειρηνική λύση του προβλήματος μαζί με το Αζερμπαϊτζάν. Ανατέθηκε αυτό το καθήκον στην ομάδα του Μινσκ, όπου συμμετείχαν η Ρωσία, η Γαλλία και η Αμερική. Τους είπαν να το λύσουν. Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν σε όλες αυτές τις συναντήσεις, μαζί με τον πατέρα του Αλίγιεφ, ήταν έτοιμοι να διαπραγματευθούν σε κάθε πλατφόρμα που θα χρειάζονταν, τότε από την εποχή του Αλίγιεφ. Ωστόσο, οι προεδρεύοντες στο Μινσκ απέτυχαν», είπε ο Τούρκος βουλευτής.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr