Η Βουλγαρία ζητάει αποζημίωση από τη Ρωσία για καθυστέρηση επισκευής των Mig-29


Σεπτέμβριος 27, 2020. 08:50

Η Βουλγαρία απαίτησε από τη Ρωσία αποζημίωση για την καθυστέρηση της επισκευής 15 μαχητικών αεροσκαφών Mig-29, συνολικού κόστους 48 εκατομμυρίων δολαρίων.


Η σχετική σύμβαση μεταξύ της Ρωσίας και της Βουλγαρίας υπογράφηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά ως φαίνεται, η Μόσχα δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει έγκαιρα τη συμφωνία.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ ανέφερε ότι η χώρα έχει έρθει σε συνομιλία με τη Ρωσία για την ενεργοποίηση ρητρών ποινής  για μέρος της συμφωνίας.

«Έχουμε ήδη ζητήσει την ποινή σύμφωνα με ένα από τα συμβόλαια, αλλά υπάρχει καθυστέρηση σε ένα άλλο από τα συμβόλαια. Σε αντίθεση με τη σύμβαση με τη Λευκορωσία για τα SU-25. Δεν υπάρχουν προβλήματα με την επισκευή του SU-25, υπάρχουν προβλήματα με τα MiG-29, η καθυστέρηση οφείλεται στο ρωσικό εργοστάσιο» , δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Η Βουλγαρία εκτός από τις συμβάσεις με τη Ρωσία για την επισκευή των κινητήρων των Mig-29, υπέγραψε και με τη Λευκορωσία την επισκευή των Su-25. Όπως δήλωσε ο Καρακατσάνοφ οι Λευκορώσοι κατάφεραν εγκαίρως να ολοκληρώσουν τη συμφωνία παραδίδοντας στη Βουλγαρία τα δύο Su-25 που είχαν σταλεί στο Μινσκ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr