Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται για κοινή παραγωγή drone με την Τουρκία


Οκτώβριος 16, 2020. 18:57

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξη του  στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Demirören, δήλωσε ότι η Ουκρανία ενδιαφέρεται για κοινή παραγωγή drone με την Τουρκία.


«... είναι απολύτως λογικό για εμάς - την Ουκρανία και την Τουρκία - να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

 Για παράδειγμα, τα τουρκικά drone έχουν αποδειχθεί καλύτερα. Βλέπουμε ότι αυτή είναι πραγματικά η υπερηφάνεια του στρατιωτικού-βιομηχανικού σας συγκροτήματος. Αυτός είναι ακριβώς ο τύπος όπλου που μπορεί ριζικά να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Και ενδιαφερόμαστε σίγουρα για την κοινή παραγωγή. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο να εξηγήσουμε, όλα είναι απλά. Η Τουρκία παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία προς αυτή την κατεύθυνση και αγοράζουμε αυτά τα προϊόντα. Η Ουκρανία, με τη σειρά της, παράγει κινητήρες για drone. Ως εκ τούτου, η έναρξη της κοινής επιχείρησης είναι ένα φυσικό βήμα», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Σημείωσε ότι η ουκρανική πλευρά είναι επίσης, φυσικά, ικανοποιημένη με το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την κρατική επιχείρηση Antonov, και είναι εξίσου λογικό ότι στον τομέα της κατασκευής αεροσκαφών, τα κράτη θα μπορούσαν να κάνουν πολλά μαζί.

«Επιπλέον, θα πω ότι δεν είναι όλοι αυτοί οι τομείς στους οποίους μπορούμε και περιμένουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκική Δημοκρατία στο πλαίσιο της αμυντικής βιομηχανίας. Κατασκευή κινητήρων, ανάπτυξη συστημάτων αεροπορικής άμυνας, από κοινού παραγωγή πλοίου κατηγορίας Κορβέτας ... Οι δυνατότητες συνεργασίας είναι τεράστιες», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Θα υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι η «Ukroboronprom» ανέφερε ότι η Ουκρανία και η Τουρκία ανέπτυξαν drone νέας γενιάς.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr