Tass: Η Τουρκία λέει ότι δεν εμπόδισε την πτήση του αεροσκάφους με τον Έλληνα ΥΠΕΞ


Οκτώβριος 15, 2020. 22:11

Άγκυρα.

Οι πληροφορίες ότι η Τουρκία καθυστέρησε το αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια επί 20 λεπτά στα σύνορα Τουρκίας- Ιράκ, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.


«Η είδηση ότι το αεροπλάνο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια καθυστέρησε πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο μας δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Ιράκ χωρίς σχέδιο πτήσης, το οποίο μεταδίδεται μέσω του συστήματος Eurocontrol. Αυτό το σύστημα το επιβεβαίωσε «όταν το αεροπλάνο έφθασε στον εναέριο χώρο μας, το σχέδιο ζητήθηκε επειγόντως από τις ιρακινές αρχές και αφού ελήφθη το σχέδιο, το αεροπλάνο έκανε μια ασφαλή πτήση», ανέφερε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ERT1 ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές κρατούσαν αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης πάνω από τα σύνορα Τουρκίας- Ιράκ, βόρεια της Μοσούλης επί 20 λεπτά στον αέρα, την Τετάρτη το βράδυ, αρνούμενες να χορηγήσουν άδεια πτήσης, την οποία ενέκριναν λίγο αργότερα. Οι σχολιαστές της τηλεόρασης είπαν ότι η κίνηση δείχνει ότι η Τουρκία είναι ενοχλημένη από την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Ιράκ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr