Δέκα στόχους θα χτυπήσουν τα S-400 στη Σινώπη



Οκτώβριος 10, 2020. 20:03

 Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία για δοκιμές σε περιοχή βολής πυραύλων κοντά στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας Σινώπη, αναφέρει η American Defense News, επικαλούμενη τουρκικές στρατιωτικές πηγές.


Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας έχουν απαγορεύσει όλες τις πτήσεις μεταξύ Σινώπης και   Ούνιε [Ünye] στα ανατολικά του πολυγώνου σε υψόμετρο 7,6 χιλιάδων μέτρων.

Σύμφωνα με τις τουρκικές στρατιωτικές πηγές, οι πύραυλοι θα εκτοξευτούν ανατολικά. Για δοκιμές, δέχτηκαν 10 εναέριους στόχους στο χώρο δοκιμών - αυτοί είναι οι βρετανικοί δορυφόροι Banshee.

Σύμφωνα με Navtex, μια περιοχή στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην πόλη Σινώπη θα είναι κλειστή από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου λόγω «ασκήσεων πυροβολικού».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Σινώπη αυτήν την εβδομάδα δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο βαρέων στρατιωτικών φορτηγών που μετέφεραν τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 που διέρχονταν από την πόλη.

Όπως ανέφερε και το «Turkish Minute», επικαλούμενο την κυβέρνηση της Τουρκίας, οι εκτοξεύσεις θα πραγματοποιηθούν «έως τις 16 Οκτωβρίου για να δοκιμάσουν την ετοιμότητα μάχης του S-400, την ικανότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης του συστήματος ραντάρ, τις δυνατότητες του συστήματος επικοινωνίας, καθώς και τον έλεγχο του συστήματος πυροδότησης».

Οι γερουσιαστές  Κρις Βαν Χόλεν (Δημοκρατικό Κόμμα) και Τζέιμς Λάνκφορντ (Δημοκρατικό Κόμμα) κάλεσαν το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία αναφερόμενοι στις προγραμματισμένες δοκιμές των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400. 

Το αντίστοιχο μήνυμα, το οποίο δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Κρις Βαν Χόλεν, εστάλη από τους γερουσιαστές στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr