Στήθηκε το νέο ραντάρ για τον αλβανικό εναέριο χώρο


Νοέμβριος 6, 2020. 21:43

Οι Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως μέρος του ΝΑΤΟ, θα έχουν τώρα να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της χώρας.

Η Υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, επιθεώρησε σήμερα τις εργασίες κατασκευής του ραντάρ που βρίσκεται στο όρος Μίντα, στην Πούκα, σε υψόμετρο 1.680 m.

Η Τζάσκα είπε ότι 22 εκατομμύρια δολάρια, 19 εκ των οποίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και 3 εκατομμύρια δολάρια  από τις ΗΠΑ, δαπανήθηκαν για την κατασκευή του ραντάρ στο Όρος Μίντα από την Lockheed Martin.

Η διάρκεια της επίσκεψής της στο ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης του εναέριου χώρου, τόνισε ο υπουργός,  ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα, αλλά σημείωσε ότι η αεροπορία έχει από καιρό μπει σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού, μέρος της οποίας θα είναι τα ελικόπτερα Black Hawk που θα ενταχθούν σύντομα στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Με αυτό το ραντάρ, τα αναμενόμενα ελικόπτερα Black Hawk, την επένδυση στο Κουτσόβα ή τα έργα που σχετίζονται με το σύστημα αεροπορικής άμυνας σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, η Πολεμική Αεροπορία μας φτάνει σε ένα επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργίας που δεν είχε τις περασμένες δεκαετίες», είπε η υπουργός.

«Η αλβανική κυβέρνηση», έγραψε η Τζάσκα στη σελίδα της, «μέσω του Υπουργείου Άμυνας δίνει μεγάλη προσοχή στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεών μας».



 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr