Κόσοβο: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου- μέλος του UÇK


Νοέμβριος 4, 2020. 19:15

Ο πρώην εκπρόσωπος του ‘Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου’- UÇK και πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου,  Γιακούμπ Κρασνίκι, συνελήφθη σήμερα από την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο – EULEX, και οδηγήθηκε στη Χάγη, όπου κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Τα μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου γράφουν ότι ο δικηγόρος του Κρασνίκι, ο Βαλόν Χασάνι, ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί το κατηγορητήριο εναντίον του Κρασνίκι και σήμερα αναμένεται η μεταφορά του στη Χάγη.

Ερωτηθείς για ποια αδικήματα συνελήφθη ο Κρασνίκι, ο δικηγόρος Χασάνι είπε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό κάτι συγκεκριμένο, αλλά οι κατηγορίες που του αποδίδονται υπάγονται στη δικαιοδοσία των Ειδικών Αδικημάτων.

Ο Κρασνίκι κατέχει τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Σοσιαλδημοκρατικής Πρωτοβουλίας και ήταν μία από τις κύριες προσωπικότητες του UÇK καθώς στη διάρκεια του πολέμου ήταν εκπρόσωπος του.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr