Αντιπολίτευση Σκοπίων: Όχι στην αλλαγή των επιγραφών «Βούλγαρος φασίστας κατακτητής»


 «Το VMRO-DPMNE για επιστροφή επιγραφών «Βούλγαρος φασίστας κατακτητής» στη Βόρεια Μακεδονία», έχει τίτλο το δημοσίευμα

Δεκέμβριος 20, 2020. 20:10

Σκόπια.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ανακοίνωσε ότι όταν έρθει στην εξουσία, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να αλλάξει τις ιστορικές επιγραφές, τις οποίες ο Ζόραν Ζάεφ θέλει να αλλάξει, ώστε να μην υπάρχουν επιγραφές που γράφουν «Βούλγαρος Φασίστας Κατακτητής», όπως γράφει η βουλγαρική «Dnes».

«Είμαι έτοιμος, μόλις σας κατεβάσουμε (από την εξουσία) με το λαό, θα διορθώσω όλα τα ιστορικά και παράνομα λάθη σας. Η επιστροφή των επιγραφών, που αντικατοπτρίζουν την αληθινή ιστορική αλήθεια, την οποία ο Zaev θα αλλάξει, θα είναι μεταξύ των πρώτων λαθών που θα διορθώσουμε», ανέφερε ο Μίτσκοσκι στη ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης είναι δυσαρεστημένο με τον μετριοπαθή τόνο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ σχετικά με τις ιστορικές διαφορές με τη Βουλγαρία. 

Σύμφωνα με το VMRO-DPMNE, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να καταργήσει ιστορικά κεφάλαια από τα σχολικά βιβλία προκειμένου «να ευχαριστήσει τους Βούλγαρους». 

«Αυτή είναι ντροπή για το κράτος», πρόσθεσε.

Το VMRO-DPMNE θέλει επίσης ευρείες δημόσιες συζητήσεις, που να περιλαμβάνουν όλους τους σημαντικούς παράγοντες - ιδρύματα, ινστιτούτα και επιστήμονες, έτσι ώστε να μην αλλάξει η ιστορική αλήθεια.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr